7 důvodů proč šaty z Indie?

Snad v téměř každé zemi na světě můžete koupit krásné šaty. Proč jsme si tedy vybrali zrovna Indii? A proč byste indické šaty měli chtít i vy? Přečtěte si 7 důvodů, proč jsou právě indické šaty ty top...

 

Šaty se stromem

 

Je všeobecně známým faktem, že Indové milují látky, oblečení, zářivé barvy a vzory, ruční výšivky a výrazné doplňky. Díky tomu tak v Indii vzniká množtví toho nejkrásnějšího oblečení, s jakým se jinde nesetkáte. Jaké jsou jeho přednosti?

 

Ach, ty barvy

Indové mají zcela jiný cit pro barvy než my, Evropané. A dost často zkombinují i pro nás na první pohled naprosto neslučitelné vzory a barvy. Kupodivu to vždy ale ve výsledku nějak funguje. A co je hlavní, většině žen výrazné barvy sluší. Obvykle se jen bojí trošku vykouknout z uniformní šedi.

 

Krása orientu

 Která z nás by neznala Šeherezádu a nechtěla se alespoň jednou stát krásnou princeznou z pohádek 1000 a 1 noci? Lehoučké látky a překrásné ornamentální a květinové vzory... I to najdete u indických šatů.

 boho šaty blog1

 

Inspirace z celého světa

Indové jsou mistři v napodobování a v tvorbě oblečení se rádi nechávají inspirovat i modely světových návrhářů. Mnohé indické šaty tak mají francouzský šmrnc, italskou eleganci či španělské volány... V indických šatech můžete bez obav vykročit na akce všeho druhu.

 

Šaty, které dělají lidské ruce

Ano, šaty z Indie šijí opravdoví lidé - a většinu práce dělají ručně. Například ruční tisk na látky funguje v Indii už stovky let a dělá se stále stejně - vyřezávaná dřevěná razítka, barva a pečlivost tiskaře.Stejně tak výšivky a zdobení...

 

Žádné série a stovky kusů šatů

Není to Čína ani Bangladesh, kde lidi sedí od rána do večera shrbeni nad stolem a jedou šaty za šatama. Vybíráme šaty, které vznikají v menších dílnách - v takových, kterým záleží na pracovních podmínkách. Chceme vědět, kde šaty vznikají a jak!

 

Pro všechny cenové kategorie

Indie stále ještě patří mezi země, kde můžete sehnat krásné a kvalitní oblečení za rozumné peníze. I přes náklady spojené s dopravou a komplikovanou administrativou jsou tak pro nás indické šaty dosud příjemně cenově dostupné. A to se počítá.

 

Hedvábí, viskóza i indická bavlna

U indických šatů se setkáte s těmi nejpříjemnějšími látkami. Indové milují hedvábí. Protože se ale jedná o  poměrně drahou komoditu, naučili se ho perfektně napodobit. Některé indické viskózové šaty jsou tak od pravých hedvábných skoro k nerozeznámí. Narozdíl od nich jsou ale mnohem levnější a nejsou tolik choulostivé.
Indie také patří mezi největší producenty bavlny. Indická bavlna je skoro synonymem pro kvalitní materiál.

 

 

Teď už víte, proš jsme si indické šaty tolik oblíbili. Věříme, že si je zamilujete také.

 

boho šaty hnědé