Šaty, které máme teď, už nikdy nemusí být

Indové na to mají jedno oblíbené rčení - buy now or cry later. Trochu drsné, ale pravdivé. Jak to tedy je? Vyplatí se počkat? Můžeme Vám sehnat jinou velikost?


 

Indie je země, kde se vše neustále mění. Obzvláště, co se týká zboží - Indové jsou obchodníci stejně tak výborní, jako jsou návrháři a výrobci. Proto v každé dílně, v každém obchodě i na každém tržišti platí, že co je dnes, zítra být nemusí.

 

Složitý výběr šatů

Vše začíná u samotného výběru šatů. Velkou část šatů vybíráme pro Vás osobně v Indii. Některé šaty necháváme našívat, některé vybíráme dle aktuální dostupnosti. Vždy to ale obnáší překonání (nemalých) překážek - od těch administrativních až po ty osobní. Indie není zrovna země, kde by si člověk jel zarelaxovat nakupováním. Chce to velkou dávku odolnosti vůči stresu, protože situace se mění doslova každou minutu.

 

Dlouhá cesta šatů

A když se vše podaří, šaty se vyberou a vyřídí se veškeré potřebné papíry a dokumenty, nastává další dlouhá cesta. Šaty musí obletět půlku světa, než je dostaneme k nám. A to se někdy vlivem vyšší moci může zaseknout na dost dlouho. Balík se občas zalíbí celníkům z tranzitních zemí, kteří si také chtějí vše vybalit a prohlédnout. Někdy přijde roztržený. A někdy se taky zatoulá úplně někam úplně jinam, do cizí země. To se už ale naštěstí nestává moc často.

šaty z indice cargo

 

Zpracování

Když už máme vše ve skladě, nastává ta zábavnější část. Musíme vše hezky vybalit, roztřídit, vyžehlit (tisíce kusů šatů) a nafotit.
Fotíme v našem ateliéru v Prostějově (kdyby Vás lákalo stát se také naší modelkou, přečtěte si náš článek Hledáme modelky na focení šatů v Prostějově).
A když už to máme, nezbývá, než vše hezky nahrát na IndickeSaty.cz a doufat, že se i Vám budou šaty líbit!

 

Máte jinou velikost...?

Možná máme. Nebo nějakou alternativu můžeme nabídnout. Určitě stojí za to napsat nebo zavolat - nějaké další šaty můžou být na cestě. Někdy se také stane, že jedny šaty jsou třeba nějaký ten centimetr větší, než druhé, stejné. Vždy pro vás rádi vše znovu zkontrolujeme a přeměříme.

 

Budou ještě tyhle šaty?

 

Neradi dáváme definitivní rozhodnutí, ale můžeme téměř s jistotou tvrdit, že stejné šaty příště nebudou. Protože už se třeba látka nevyrábí, nebudou k dispozici v Indii nebo nás zaujmou jiné... A proto platí dobrá ráda - jestli se vám nějaké šaty líbí, kupte si je teď. Nečekejte.